Am revenit!

După o lipsă de mai mult de trei ani din mediu online (a se citi blog) revin cu forțe proaspete.

Au fost trei ani în care s-au întâmplat foarte multe lucruri și în care am învățat foarte multe:

  1. Mutarea din Oxford în Cluj-Napoca.  Am locuit în Oxford pentru un an ca să fim mai aproape de școala unde încă studiez pentru doctorat. Nu, nu sunt student la Oxford University, ci la King’s College London, dar am locuit în Oxford pentru a fi aproape de biroul RZIM UK și pentru a avea acces la cele mai bune biblioteci din lume. Anul din Anglia s-a întipărit în minte ca un an în care m-am simțit ca un pește pe uscat. Ne-am gâdit zilnic la viața noastră din România și la tot ceea ce putem face aici. Ne plăcea acolo, dar abia asteptam să fim în țara noastră.
  2. Adaptarea la Cluj. Un oraș superb, viu, plin de tineri în care viața e radical diferită de ceea ce aveam în minte la plecarea din Arad (Înainte de a ne muta în UK, am trăit în Arad). Suntem încă plăcut impresionați de ce înseamnă Clujul și ce diferit e de restul țării. Da, multe sunt multe exagerări în presă, multe avantaje ale Clujului sunt doar pe hârtie, traficul e sufocant, dar orașul trăiește din plin și viața în Cluj este (încă) foarte frumoasă. Vorbesc ca unul care e de 4 ani aici, departe de cum vede orașul un clujean adevărat. Adaptarea are încă loc, dar e foarte plăcută.
  3. RZIM România la Cluj. Mutarea în Cluj a fost motivată de mutarea RZIM România aici. Am dorit că fim în centrul țării, aproape de un aeroport internațional, într-un oraș universitar și într-o biserică în care să vrem și să ne placă să creștem ca familie și să ne creștem copiii. Aici le-am găsit pe toate. Conferința Believe de la Cluj din 2015 a fost încununarea mutării RZIM România aici.
  4. Olivia. În ianuarie 2016 s-a născut Olivia, cel de-al treilea copil al nostru. Viața noastră de atunci e mult mai intensă, mult mai împlinită și foarte, foarte plină. Olivia a schimbat felul în care toți vedem lucrurile și tot ce am învățat cu Thomas și Amelia, (încercăm) să aplicăm cu Olivia.
  5. Biserica Via. Probabil că ultimii doi ani din viața noastră au fost semnificativ influențați de pornirea Bisericii Via din Cluj. Suntem binecuvântați așa cum nu ne-am imaginat vreodată de această biserică și vedem cum Dumnezeu transformă vieți în fiecare săptămână. Viața noastră este împărțită de duminici – atât de mult așteptăm acele două ore de sărbătoare în care vedem oameni împliniți de ceea ce Dumnezeu face în viața lor.

Citind aceste 5 lucruri mari care s-au întâmplat în viața noastră în ultimii trei ani revenim la ceea ce definește viața noastră cam familie de când sunt căsătorit cu Dora:

Eclesiastul 3:11 Orice lucru El îl face frumos la vremea lui

și

Faith in God includes faith in His timing. (în engleză este scrisă pe tabloul din casa noastră)

Probabil că sunt încă multe alte motive care m-au făcut să lipsesc din acest spațiu, dar lucrurile încep să aibă o oarecare predictibilitate în viața noastră macro. Așa că,

Pe curând,

Vlad

Leave a Reply